• Installatie techniek

  Installatie techniek

 • Zwembad techniek

  Zwembad techniek

 • Centrale verwarming

  Centrale verwarming

 • Sanitair

  Sanitair

 • Zwembad techniek

  Zwembad techniek

 • Legionella preventie

  Legionella bestrijding & preventie

 • Duurzame energie

  Duurzame energie

 • Sanitair

  Legionella preventie

 • Zwembad techniek

  Zwembad techniek

CV-ketelcv ketel advies
Uw CV-ketel zorgt niet alleen voor warmte, maar ook voor warm water voor uw douche of bad. Douchen met een overvloedige straal warm water en een comfortabel warm huis zijn voor Kanters Installatietechniek in Terborg geen luxe, maar vanzelfsprekend. U vindt bij ons de CV-ketel die bij uw gezinssituatie past. Natuurlijk verkopen we de meest moderne en energiezuinige CV-ketels.

CV-ketel vervangen
Uw CV-ketel tijdig vervangen helpt uw stookkosten laag te houden. Niet tijdig uw CV-ketel vervangen kan u onverwacht in de kou zetten. Veel mensen wachten tot het laatste moment en dat laatste moment komt meestal in de winter. Een oude CV-ketel verbruikt bovendien veel meer energie en dat voelt u in uw portemonnee.

CV-ketel vervangen na 15 jaar of eerder?
Een CV-ketel gaat maximaal tot 15 jaar mee. Dan is de ketel aan vervanging toe. De meeste ketels worden pas vervangen als ze kapot zijn. Repareren is dan vaak duurder dan vervangen. Niet alleen worden CV-ketels steeds verbeterd en leveren ze meer rendement, maar het rendement van een ketel wordt na jaren gebruik ook minder. Het tijdig vervangen van uw CV-ketel levert dan aanzienlijk rendement op.

HR-ketel of combiketel
Wij plaatsen eigenlijk alleen nog maar combiketels of HR-ketels, die zowel voor de verwarming als voor warm kraanwater zorgen. Een combiketel is zuiniger is in gebruik dan een boiler of geiser. Bovendien is een combiketel een stille en veilige installatie, die minder ruimte inneemt dan een losse CV-ketel met boiler of geiser.

Met moderne HR-ketels kunt u tegenwoordig ook uit meerdere kranen tegelijk warm water tappen. Dat is wel zo prettig als u met meer mensen in een huis woont of een bedrijf heeft. Kanters Installatietechniek komt graag bij u thuis kijken om u te adviseren over de CV-ketel die bij uw situatie past. De warmwatervoorraad, de warmwaterdruk en de afstand tot de tappunten zijn van belang bij de keuze van het juiste toestel. En wat brengt de toekomst? Wij zorgen ervoor dat uw combiketel ook na jaren nog aan uw wensen voldoet.

CV-ketel kopen
Met de Remeha ketelwijzer kunt u in vier eenvoudige stappen zien welke CV-ketel bij u past. Een CV-ketel moet passen bij de grootte van uw woning en het soort woning en afgestemd zijn op de mate van comfort die u wenst. Ook het bouwjaar van uw woning en de mate van isolatie zijn bepalend. Bent u van plan om een CV-ketel te kopen? Wacht dan niet langer, want na aankoop bespaart u direct op uw energiekosten. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend een offerte en u zit er snel warmpjes bij.

CV-ketel onderhoud
Wij adviseren u eenmaal per jaar uw CV-ketel te laten onderhouden. Dat kan zelfs een voorwaarde zijn voor de garantie. Met goed onderhoud heb je minder kans op storingen en bespaar je meer energie. Bovendien is een goed onderhouden CV-ketel veiliger en gaat deze langer mee. Het is mogelijk om bij ons een onderhoudscontract voor uw CV-ketel af te sluiten. U betaalt dan jaarlijks een bedrag voor regulier onderhoud als reinigen, controleren en afstellen van de CV-ketel.

Onderhoudscontracten zijn er in alle vormen en maten. Vaak betaal je jaarlijks een bedrag voor het reguliere onderhoud: het reinigen, controleren en afstellen van de cv-ketel.
Vervolgens zijn er allerlei varianten waarbij je wel of geen voorrijkosten, uurloon of materiaalkosten betaalt. Bij het meest voorkomende contract betaal je geen voorrijkosten en uurloon, alleen eventuele materiaalkosten. Het meest complete contract, bijvoorbeeld een 'all-in service contract', dekt ook de materiaalkosten. Zo'n contract is natuurlijk wel wat duurder. De looptijd ervan kan beperkt zijn: dan gaat het na een van tevoren bepaalde periode (bijvoorbeeld 10 jaar vanaf de aanschaf van de ketel) over in een gewoon servicecontract mét materiaalkosten.

remeha cv ketel toonaangevend cvketels

Wellicht heeft u ook interesse in:

Centrale Verwarming
Radiatoren
Thermostaten
Zonneboilers
Vloerverwarming en vloerkoeling
Duurzame energie
Ventilatie en warmteterugwinning
Hoe kan ik mijn verwarming/radiator ontluchten?
Hoe kan ik mijn CV-ketel bijvullen?
Waarom maakt mijn verwarming/radiator geluid en wat moet ik doen om dit te vermijden?
Waarom wordt de radiator niet (helemaal) warm?
Waarom doet de CV het niet meer na gebruik van warm water?

Tijdens een flinke regenbui kan duidelijk worden dat het nodig is uw dakgoot te repareren. Plotseling stroomt het regenwater op een plaats naar beneden, waar dat niet hoort. Zowel kunststof dakgoten als een dakgoot van zink kan Kanters uit Terborg voor u repareren. Ook voor reparatie van zinken regenpijpen komen onze deskundige loodgieters graag bij u langs.dakgootreparatie

Hoewel het herstellen van een dakgoot geen spoedklus is, raden wij u aan niet te lang te wachten met de dakgootreparatie. Lekkage van een dakgoot kan namelijk leiden tot waterschade aan uw woning en tuin. Als u contact met ons opneemt, komen wij vlug, voordelig en vakkundig uw dakgoot repareren.

Dakgoot vervangen
Het is niet altijd nodig een dakgoot te vervangen. In eerste instantie zullen wij altijd proberen uw dakgoot te repareren of slechts een deel van de dakgoot te vervangen. Er kan een moment komen dat een dakgoot echt op is. Er ontstaan dan lekkages die door achterstallig onderhoud vaak niet verzekerd zijn! Laat uw dakgoot daarom regelmatig controleren en eventueel repareren of vervangen.

Als het repareren van een dakgoot te veel tijd kost, zullen wij voor vervangen van de dakgoot kiezen. U bent dan voordeliger uit. Dat kan zowel bij kunststof dakgoten als bij dakgoten van zink. Voorkom dat een lekke dakgoot schade toebrengt aan uw woning en laat uw dakgoot tijdig herstellen of vervangen,

Onderhoud dakgoot
Wij adviseren u om uw dakgoot één of twee keer per jaar schoon te (laten) maken. Als u veel bomen in de buurt heeft, kan het schoonmaken van uw dakgoot zelfs vaker nodig zijn. Door een bladvanger te plaatsen, beschermt u de dakgoot en regenpijp tegen verstopping. Een bladvanger of bladrooster beschermt uw dakgoot ook tegen ongedierte en schimmel.

 

Wellicht heeft u ook interesse in:
Dak- en zinkwerk

Op plaatsen waar veel mensen komen of mensen met minder weerstand, is legionellapreventie noodzakelijk en verplicht door de overheid. Bedrijven en instellingen waar mensen een verhoogd risico zouden lopen om besmet te raken met legionella zijn:

● hotels
● zwembaden
● wellnesscentra / sauna's
● zorginstellingen
● zwembaden
● campings
● jachthavens

Bent u eigenaar, directeur of manager van zo’n bedrijf of instellingen dan wilt u uw gasten en/of klanten, die gebruik maken van uw water, natuurlijk niet blootstellen aan de legionellabacterie. U heeft bovendien ten aanzien van legionellapreventie en legionella bestrijding wettelijke verplichtingen. Wij helpen u aan deze verplichtingen, zoals vastgelegd in het waterleidingbesluit, te voldoen.

Een risicoanalyse, legionella beheersplan, monstername en zorgplicht worden daarbij in de wet met naam genoemd als onderdeel van legionellapreventie. Legionellapreventie begint echter bij het juist installeren van drinkwaterleidingen. Voor een juiste installatie van een waterleidingsysteem is Kanters Installatietechniek in Terborg een betrouwbare partner, met veel kennis en ervaring. Wij verwerken uw leidingschema bovendien in digitale tekeningen, die aanpassingen en controles makkelijker maken.

Wellicht heeft u ook interesse in:
Legionella beheersplan
Legionellabestrijding
Keerklepcontrole
Zwembadtechniek

Jaarlijkse controle van de keerklep

De overheid stelt een jaarlijkse keerklepcontrole van uw drinkwaterinstallatie verplicht als een van de beheersmaatregelen in het kader van legionellapreventie. Legionella is een bacterie die de veteranenziekte kan veroorzaken. Vervuild water zou kunnen terugvloeien als de keerkleppen in uw waterleiding niet goed functioneren en zo een risico op legionellabesmetting vormen. Ook keerkleppen in brandslanghaspels moet u periodiek laten controleren.

 

 

Wat is een keerklep?

Een keerklep wordt ook wel terugslagklep genoemd. Bijna alle apparaten die op de waterleiding zijn aangesloten, hebben een keerklep ofwel terugslagklep. Denk aan uw vaatwasser, wasmachine of professionele koffiezetapparaten. Apparaten moeten voorzien zijn van een controleerbare terugslagklep met CA beveiliging of een EB keerklep als ze op de waterleiding zijn aangesloten. Wij hebben goede ervaringen met bijvoorbeeld Watts EB of CA keerkleppen. Terugslagkleppen voorkomen dat vervuild water terugstroomt in de waterleiding.

Wat doen wij bij keerklepcontrole?

Keerklepcontrole is als vast onderdeel van legionellapreventie opgenomen in een legionella beheersplan. U kunt vertrouwen op de kennis en ervaring die Kanters Installatietechniek uit Terborg heeft op het gebied van legionellabestrijding en -preventie.

Als we uw drinkwaterinstallatie niet eerder hebben gezien, kijken we of de juiste controleerbare terugslagkleppen, met terugstroombeveiliging CA, zijn gebruikt en of deze juist gemonteerd zijn. Vervolgens controleren we of de terugslagkleppen goed functioneren. Als het nodig is, vervangen we niet goed functionerende terugslagkleppen in uw waterleidingsysteem door goedgekeurde CA keerkleppen. U krijgt van onze keerklepcontroles een duidelijke rapportage. Met een sticker geven we aan dat wij een keerklepcontrole hebben uitgevoerd. 

Keerklepcontrole van brandslanghaspels

Het water in brandslanghaspels staat gelukkig en hopelijk langdurig ongebruikt stil. Vooral in zwembaden en verzorgingscentra, waar de temperatuur vaak wat hoger wordt gehouden, is er dan een risico op legionellabesmetting. Legionella is een bacterie die de veteranenziekte kan veroorzaken. Bij temperaturen tussen de 25 en 50 graden Celsius kan de legionellabacterie welig tieren en zich nestelen in slijmlaagjes aan de binnenkant van waterleidingen en brandslangen. Brandslanghaspels hebben daardoor een extra risico op legionellabesmetting.

Eenmaal per jaar moet een controle van de brandslanghaspels op legionellabesmetting plaatsvinden. Tijdens deze jaarlijkse controle reinigen en spoelen we de brandslangen. Nadat we ook de terugslagkleppen hebben gecontroleerd, verzegelen we de brandslanghaspel, zodat zuurstof uit het water verdwijnt en de kans op legionellabesmetting kleiner wordt. Schakelt u Kanters Installatietechniek in voor de controle van uw keerkleppen? Bel dan naar 0315 32 36 09 en maak direct een afspraak. 

Kanters in Terborg heeft als loodgietersbedrijf naam opgebouwd in de hele Achterhoek en ver daarbuiten. U kunt ons bellen voor het aanleggen, onderhouden en repareren van waterleidingen, verwarmingsinstallaties en sanitaire voorzieningen. Degelijk loodgieterswerk voeren wij uit met moderne installatietechnieken. Vlug, vakkundig en voordelig.Loodgieterswerk kanters installatietechniek

Het vakgebied van Kanters op loodgietersgebied is breed. We staan klaar voor particulieren en bedrijven. Als het echt nodig is, zijn wij 24 uur per dag, 7 dagen per week uw vertrouwde adres voor loodgieterswerk. Kijk op onze homepagina waarmee wij u nog meer van dienst kunnen zijn.

Aanleggen en verleggen waterleiding en gasleiding
Bij installatie van een keuken of badkamer is het vaak nodig om de waterleidingen of gasleidingen te verleggen. In de meeste gevallen is de indeling van de nieuwe keuken of badkamer net iets anders. Het aanleggen en verleggen van de waterleiding kunt u het beste aan een deskundige loodgieter uitbesteden. Dat kan latere problemen met lekkages voorkomen. Ook het aanleggen van water- en gasleidingen in nieuwbouwwoningen is voor ons bijna dagelijks werk.

Lekkage badkamer
Van een lekkage op de badkamer wordt niemand blij. Dat gebeurt ook altijd op een moment dat het helemaal niet uitkomt. Kanters in Terborg is het loodgietersbedrijf dat lekkages snel en vakkundig opspoort en verhelpt. Met een minimum aan schade omdat wij met onze moderne apparatuur snel kunnen bepalen waar de lekkage zich bevindt.

Lekkage kan voorkomen in het leidingwerk, bij de aansluiting van de doucheput of douchegoot en ook achter het tegelwerk. Vakkundig loodgieterswerk voorkomt overbodig breekwerk.

Wellicht heeft u ook interesse in:
Sanitair
24 uurs storingsdienst