• Installatie techniek

  Installatie techniek

 • Zwembad techniek

  Zwembad techniek

 • Centrale verwarming

  Centrale verwarming

 • Sanitair

  Sanitair

 • Zwembad techniek

  Zwembad techniek

 • Legionella preventie

  Legionella bestrijding & preventie

 • Duurzame energie

  Duurzame energie

 • Sanitair

  Legionella preventie

 • Zwembad techniek

  Zwembad techniek

duurzame energie

Zorg voor mens en milieu

Fossiele brandstoffen worden schaars en daardoor kostbaar. Het gebruik van fossiele brandstoffen veroorzaakt bovendien CO2 uitstoot en leidt indirect tot opwarming van onze aarde. Om de aarde te beschermen, is het dan ook noodzakelijk om de CO2-uitstoot fors te verminderen. Om dit te realiseren, is het noodzakelijk om op grote schaal over te schakelen op duurzame energie.

Bijkomend voordeel is, dat investeren in duurzame energie direct verlaging van uw energierekening tot gevolg heeft. Daarnaast zijn er diverse subsidiemogelijkheden. Bedrijven kunnen bovendien 41,5% van de kosten die in energiezuinige technieken en duurzame energie worden geïnvesteerd,  aftrekken van de fiscale winst. Raadpleeg voor de mogelijkheden uw boekhouder of accountant.

Warmtepompen
Warmtepompen onttrekken energie aan de aarde, de buitenlucht en aan water. Deze energie wordt opgewaardeerd tot bruikbare warmte voor het verwarmen van woningen, appartementen, scholen, kantoren, zwembaden en voor warm tapwater. In warme periodes kan een warmtepomp de woning bovendien op een energiezuinig manier koelen. Warmtepompen kunnen nieuwbouw, maar ook in bestaande panden worden toegepast, eventueel gecombineerd met een bestaande cv-ketel.

Warmte/koudeopslagsystemen
De kou van de winter kan in de zomer goed gebruikt worden voor koeling. De zomerzon levert op haar beurt warmte die in de winter van pas kan komen voor verwarming. Die warmte en kou worden door een warmte/koudeopslagsysteem in de bodem opgeslagen voor het volgende seizoen.

Zonnepanelen
Met zonnepanelen kunt u direct geld besparen op uw energierekening. De warmte, maar ook het licht van de zon, levert voldoende energie voor uw dagelijkse energieverbruik. Afhankelijk van de ruimte op uw dak, de benodigde hoeveelheid energie en uw financiële mogelijkheden, helpen wij u bij de keus van de juiste zonnepanelen. Onze vakmensen staan garant voor deskundige installatie en onderhoud.

Zonneboiler
Een zonneboiler maakt gebruik van de warmte die de zon levert. Een collector neemt warmte van de zon op en verwarmt daarmee het water, dat wordt opgeslagen in een boiler. Via het leidingsysteem levert de zonneboiler u warm water. U kunt met behulp van een zonneboiler al snel tot de helft van uw energiekosten voor het opwarmen van water besparen. U kunt een zonneboiler alleen voor warm water gebruiken, maar er is ook een combinatie mogelijk met verwarming.

Ledverlichting
Ledverlichting is goedkoper dan elke andere soort verlichting. Weet u dat een gemiddelde woning 40 lichtpunten heeft? Door over te stappen op ledverlichting bespaart u al gauw enkele honderden euro's op uw energierekening. Voor bedrijven is deze winst natuurlijk nog groter. Ledverlichting heeft ook als voordeel, dat er geen opwarmtijd is en de verlichting geen warmte afgeeft.